LinkedIn adverteren: welke soorten advertenties zijn er?
Heb je wel eens nagedacht over LinkedIn Ads? Voor alle bedrijven en organisaties met een zakelijke doelgroep is LinkedIn adverteren interessant. Op LinkedIn kun je je advertenties specifiek richten op basis van onder andere functietitels van je doelgroep of de branche waarin ze werkzaam zijn.
Ten opzichte van Facebook en Instagram is het nadeel van LinkedIn dat het CPM (kosten per duizend vertoningen) relatief hoog is. Maar het voordeel is dat het er wel mogelijk is om een zakelijke (B2B) doelgroep te bereiken die veel specifieker en relevanter is!
Nieuw: losse les LinkedIn adverteren!
LinkedIn advertentie maken: de advertentiemogelijkheden
Wil je gaan adverteren op LinkedIn maar zie je door de bomen het bos niet meer? Laten we bij het begin beginnen en bekijken welke soorten advertenties er zijn. Of je nu een belangrijk nieuwtje, een mooie afbeelding of een gave video wilt delen, het kan allemaal! Welke soort advertentie je kiest is afhankelijk van zaken als je doelstelling en je boodschap.
1. Gesponsorde content: wat kun je hiermee?
Op LinkedIn is het mogelijk om gesponsorde content te plaatsen. Met deze advertentievorm bereik je LinkedIn-leden in de LinkedIn feed. De LinkedIn feed is de plaats die het meest door bezoekers wordt bekeken. Je advertentie verschijnt op de homepage tussen organische updates (niet-betaalde berichten) van connecties en bedrijven. Hierdoor valt het minder op dat het om een gesponsord bericht gaat dan bij tekstadvertenties.
Deze advertentievorm is geschikt om de naamsbekendheid van jouw bedrijf, product of dienst te verhogen, hoogwaardige leads aan te trekken en relaties op te bouwen met je klanten. Je advertentie wordt weergegeven op alle devices (mobiel, tablet en desktop).
Promoot relevante content onder jouw doelgroep door middel van een artikel, afbeelding of link. Je kunt er ook voor kiezen om je verhaal te vertellen door middel van een serie afbeeldingen (dit wordt ook wel een carrousel genoemd). Daarnaast kun je ook kiezen voor een video advertentie!
2. Tekstadvertentie: wat kun je hiermee?
Als je een tekstadvertentie met afbeelding gebruikt verschijnt deze op verschillende plaatsen binnen LinkedIn. Op desktop verschijnen deze advertenties aan de rechterkant van je beeldscherm. Tekstadvertenties hebben als groot voordeel dat ze makkelijk te maken zijn. Een tekstadvertentie op LinkedIn is voorzien van een titel een een omschrijving. Ook kun je een afbeelding bij de advertentie plaatsen. Het nadeel is dat ze minder opvallen dan de gesponsorde updates.
3. Gesponsorde InMail: wat kun je hiermee?
Een gesponsorde InMail is niks anders dan een gesponsord privébericht. Met deze advertentievorm kun je (als marketeer bijvoorbeeld) gericht berichten versturen naar personen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Deze berichten worden verzonden in naam van een persoon. Bijvoorbeeld je salesverantwoordelijke of marketeer. De afzender kan alleen een persoon zijn, dus geen bedrijf. Het nadeel is wel dat je doelgroep minimaal 1.000 personen moet bevatten en je niet kunt targetten op individuen.
Het grote voordeel van deze advertentievorm is dat je het veel persoonlijker kunt maken vergeleken met de andere advertentievormen. In het bericht kun je aangepaste velden toevoegen zoals de voor- en/of achternaam van de ontvanger. Nadat je de gesponsorde InMail gemaakt hebt, stel je de targeting in op de manier zoals je gewend bent op LinkedIn. Je hebt de keuze uit diverse targetingopties, zoals demografische en geografische kenmerken. Maar ook op de bedrijfsnaam, bedrijfsgrootte, vaardigheden, geslacht, leeftijd en het aantal jaren ervaring kun je targeten.
Zelf aan de slag met adverteren op social media?
Wil je zelf aan de slag met adverteren op LinkedIn? In onze online marketing cursus Slimmer Online leren we je alles over online marketing, contentmarketing en social media adverteren.
In onze basiscursus online marketing is social media adverteren een belangrijk thema. Hierin lichten we toe wat belangrijk is om jouw social media campagnes succesvol te maken én geven we je de benodigde handvatten om dit zelf van begin tot eind op te pakken.
Daarnaast gaat de cursus verder dan social media marketing en adverteren in het algemeen. In 5 thema’s en 20 lessen doorlopen we de gehele basis van online marketing, met volop aandacht voor de juiste overkoepelende strategie.
Nieuw: losse les LinkedIn adverteren!